menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Ede weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Ede

Een kundige Mediator uit Ede helpt u graag verder.

Mediators Ede: de werkwijze

Doorgaans wordt mediation ingezet wanneer u en de betrokken partij er middels een onderhandeling uit willen komen. Vòòrdat er een advocaat aan te pas komt dus! Namelijk, bij een rechterlijke uitspraak altijd sprake zijn dat één van de betrokken partijen de zaak verliest, waardoor de daadwerkelijk oorzaak van een conflict niet is opgelost. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

De mediator leidt het gesprek en stelt dus enkel vragen, maar zal nooit advies geven. Natuurlijk zorgt de mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een bepaald conflict nodig is. Om tot een oplossing te komen is er de wil van beide partijen nodig om het conflict tot een goede oplossing te brengen. Van beide partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar kunnen luisteren en begrip hebben voor elkaars situatie.

Het eerste gesprek zal bestaan uit een uitleg van het gehele proces en zal de mediationovereenkomst worden getekend. In deze overeenkomst staan alle regels, zoals het zorgdragen van vertrouwelijkheid en de basis van vrijwilligheid.

Zodra alle conflicten boven water zijn en wellicht goed zijn besproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de eventuele oplossingen. In de afrondende fase kunnen de partijen dan tot een definitieve oplossing komen, waarna deze oplossing zal worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misstanden over wat er is afgesproken.

Een mediator uit Ede kan onder andere worden ingeschakeld bij:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • conflicten tussen buren
  • conflicten tussen werkgevers en werknemers
  • geschillen tussen afnemer en leverancier
  • overige zakelijke conflicten
  • geschillen tussen de overheid en burgers
626
Klanten geholpen met mediators vergelijken
3.779
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Ede

Heeft u een zakelijke mediator uit Ede nodig?

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. U kunt misschien niet meer door één deur met een businesspartner? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een personeelslid heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste stap is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook betekenen dat uw relatie met die klant definitief verloren is. Vooral als dit een goede klant is die u eigenlijk niet wilt missen, dan is de gang naar de rechtbank misschien toch een iets te grote stap. En hoe hoog het conflict met uw werknemer ook is opgelopen, een medewerker kan het u nog flink lastig maken.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te verzinnen. Het probleem is vaak dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te eigenwijs zijn om nog enige toegeving te doen. Een oplossing in een conflictsituatie is wenselijk, maar de stap naar de rechtbank vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Bent u verwikkeld in een juridisch conflict, en ziet u de gang naar de rechter als een te grote stap? Dan kunt u een mediator inschakelen. Bent u werkzaam in Ede of in buurt daarvan, dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier invult ontvangt u gauw prijsopgaven binnen van verschillende mediators in Ede.

mac
mac
img

Ik ben Franz Hofstede, regiomanager in Ede. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Ede.

Op zoek naar fijne bemiddelaars in Ede?

Met mediation hoeft u niet naar de rechtbank te stappen. Waarschijnlijk wint u uw zaak wel voor de rechtbank als u gelijk heeft, maar ga er wel vanuit dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. In geval van een rechtszaak zal de relatie tussen beide partijen behoorlijke schade oplopen en lastig te herstellen zijn. De gevolgen kunnen dan enorm groot zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op financieel gebied kunt u ook behoorlijke schade oplopen.

Bij een gerechtelijk vonnis is de verliezer ook nog eens een dubbele verliezer, want deze partij wordt ook veroordeeld voor het betalen van alle kosten met betrekking tot het proces. In geval van mediation door een mediator uit Ede zullen de kosten hiervan door allebei de partijen worden betaald. Het is daarom van belang dat beide partijen er het beste van maken. Als de betrokken partijen tot een goede oplossing komen, is dat vooral te danken aan henzelf en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Met behulp van mediation is er altijd de kans om tot een passende oplossing in wat voor conflict dan ook te komen. Op zoek naar een mediator uit Ede? Laat hier diverse offertes naar u sturen van verschillende professionele mediators uit Ede en uw conflict behoort wellicht gauw al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Ede te zeggen hebben!

img

Willem Nannes

Er was meteen al een connectie met de mannen van Professionals Ede. Mede dankzij hun snelle schakelen ben ik uitgekomen bij een super Mediator. Dus als jij zelf nog aan het zoeken bent zou ik Professionals Ede sowieso aanbevelen.

img

Anemoon Weijn

Na al met diverse mediators contact te hebben gehad dacht ik, ik laat het Professionals Ede eens proberen. Dat bleek een goede keuze, ik kreeg meteen een uitgebreid overzicht van meerdere professionals en het maakte het heel makkelijk om een partij te vinden die bij mij past.

Professionals uit andere branches in Ede

Let's Talk

Bij Professionals Ede staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier